Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bajorország - németországi utazás képes leírás - Németországi utazás.tlap.hu
részletek »

Bajorország - németországi utazás - Németországi utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag-utazas.tlap.hu » Bajorország - németországi utazás
Keresés
Találatok száma - 9 db
A főváros - München - minivakáció

A főváros - München - minivakáció

Világváros, amelynek szíve van: ez München. És hogy mennyire igaz ez a mottó, arról te magad is meggyőződhetsz, hiszen akár pár óra alatt eljuthatsz a meseszép bajor fővárosba. Münchenről a legtöbbünknek a méltán híres Oktoberfest jut eszébe, nem is hiába. Az évente megrendezett sörünnep több mint hatmillió látogatót vonz a világ minden tájáról. Ez az izgalmas és gyönyörű város azonban számos egyéb meglepetést tartogat - és nem csak a sörkedvelőknek. Felfedezésre váró romantikus belváros, színes piaci forgatag, paloták és nem utolsósorban rengeteg bolt vár rád. Pattanj hát repülőre, és tölts egy felejthssetetlen hétvégét Münchenben!

A Nibelungok útja

A Nibelungok útja

A Nibelung-éneket a 13. században ismeretlen szerző foglalta írásba, miután már évszázadokon keresztül szájról-szájra járt a történet. Egy mítosz árulásról és hűségről, szerelemről és gyűlöletről, szerencséről és szerencsétlenségről. A kulturális útvonal három országon halad keresztül, Németországon, Ausztrián át és Magyarországon Esztergomnál ér véget. Az első állomás Xanten a Rajna partján fekszik. Már a római korban lakott volt. Ezt az időt elevenítik fel az Archeológia Parkban. A legenda szerint itt állt a holland király vára. A királyfi Siegfried innen indult útnak dicsőség, gazdagság és életének szerelme után kutatva. A város múzeumában, a Nibelungen(h)ortban időutazást teszünk régmúlt idők nyomában, a népvándorlás korától a középkoron keresztül napjainkig, s útközben megismerjük a Nibelungok mítoszát.

A világ sör-fővárosa, München

A világ sör-fővárosa, München

Általános adatok. München az Isar partján fekszik, az osztrák határtól mindössze 60 km-re. Németország harmadik legnagyobb városa, s közben az egyik legiparosodottabb települése. Gép- és autógyártása, gyógyszer-, vegy- és optikai ipara, valamint cigaretta- és sörgyártása van. A sörfőzés hagyománya közel 600 évre nyúlik vissza, s napjainkban a város 42 sörgyárában évenként mintegy 3 millió hektoliter sört gyártanak. A település legrégibb és legnagyobb sörpincéje a Hofbrauhaus, amelyet V. Vilmos herceg alapított 1589-ben, s ma állami sörfőzdeként működik.

Bajorország

Bajorország

Királyság a Német hirodalom déli részében: két részből áll: a keleti nagyobb, a Rajnán inneni részből és a nyugati kisebből, a Rajnai-Pfalzból. Az előbbi határos Hessen-Sassau porosz tartománnyal, Szász-Weimarral, Szász-Meiningennel, Koburg-Gothával, ifj. Reuss fejedelemséggel, a szász királysággal, Csehországgal, Felső-Ausztriával, Salzburggal, Tirollal, Vorarlberggel, Württemberggel, Badennel és Hessen-Darmstadttal; az É. szél. 47 ° 16' és 50° 33' s a K. hossz. 8° 59' és 18° 50' közt fekszik; területe 69,927 km2. a Rajnai. Pfalz hatáyos a porosz rajnai tartománnyal Hessen-Darmstadttal Badennel és Elszász-Lothaiával; az É. szél. 48° 58' és 49° 49', a K. hossz. 7° 4' és 8° 30' közt fekszik, területe 5937 km2.

Chiemgau

Chiemgau

Bergträume, Alpenglühen, Seelandschaften: Chiemgau wirkt -mehr als je zuvor! Immer ein bisschen anders, aber immer gut! Für jeden spürbar und berührbar. Chiemgau.de zeigt Ihnen als Vorgeschmack auf Ihren Urlaub den Chiemsee, Orte und Erlebniswelten, die diese Gegend zu dem machen, was sie ist: Ursprünglich und ungewöhnlich, gesellig und gemütlich, lichtdurchflutet, lebendig, niemals langweilig - in zwei Worten: Leidenschaft.Oberbayern.

München történelme

München történelme

München városát egy már létező, szerzetesek által lakott település mellett alapította meg Szászország és Bajorország hercege. A kis falu egy híd köré épült, amit a herceg az Isar folyón építtetett. Közel két évtizeddel később Münchent városnak minősítették, és megerősítették, védelmi vonalat építettek köré. 1180-ban I. Wittelsbach Ottó lett Bajorország hercege, München irányítását, pedig Freisig püspökének adta át. IV. Lajos herceget 1314-ben német királlyá és 1328-ban a Római Birodalom császárává választották. Lakhelye a város lett, melyet ekkor újból megerősítettek.

Rákóczi ünnep Bad Kissingenben

Rákóczi ünnep Bad Kissingenben

A Németország középső részén fekvő városkában, Bad Kissingenben minden évben a Rákóczi-ünnep keretében emlékeznek meg a Rákóczi-forrás újra felfedezéséről. A forrásra 1737-ben találtak rá újra, amelynek a gyógyüdülőhely a hírnevét köszönheti. Georg Anton Boxberger, helyi gyógyszerész vizsgálta meg a forrás vizét, amely a Saale folyó szabályozásakor került újra felszínre. A gyógyszerész hamarosan bebizonyította, hogy gyógyvízről van szó.

Sörfesztivál Münchenben 2015

Sörfesztivál Münchenben 2015

Az európai emberek jórészének és minden német lakosnak az Oktoberfest az egyik legnagyobb őszi sörünnep. Az Oktoberfest 2012 ben is mint eddig minden évben, szeptember közepétől október elejéig várja a fesztiválozókat és sörínyenceket. A több mint 200 éves ünnep összehozza az európai sörkedvelőket és ezzel létrejön a világ legnagyobb sörfesztiválja.

Személyszállítás Németországba korrekt árakon!

Személyszállítás Németországba korrekt árakon!

Személyszállítás Németországba korrekt árakon! Budapest City Express - Nemzetközi buszjáratok - elérhető árakon! Vállalkozásunk létrejöttének célja, hogy korszerű, pontos, biztonságos szolgáltatást nyújtsunk figyelemre méltó árakon. Nemzetközi buszjáratok mellett, személyszállítás Németország, személyszállítás külföldre, reptéri transzfer, kisbusz bérlés, és mikrobusz bérlés is biztosított korrekt feltételekkel. Csatlakozz a fedélzetre - Utazz busszal Münchenbe, Budapest München állandó járatainkkal várunk korrekt árakon.

Tuti menü