Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bréma - németországi utazás képes leírás - Németországi utazás.tlap.hu
részletek »

Bréma - németországi utazás - Németországi utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag-utazas.tlap.hu » Bréma - németországi utazás
Keresés
Találatok száma - 5 db
A brémai muzsikusok

A brémai muzsikusok

Egy embernek volt egyszer egy szamara. Hosszú évek óta hordta már szegény jószág a malomba a zsákokat, fogyton fogyott az ereje, egyre kevesebb hasznát lehetett venni. 'Minek abrakoljak tovább ilyen semmirevaló állatot?' - gondolta a gazdája, és elhatározta, hogy lebunkózza. A szamár azonban megneszelte, hogy valami készül ellene. Egy óvatlan pillanatban megszökött, és elindult Bréma felé. Úgy tervezte, majd ott beáll városi muzsikusnak. Amint ment, mendegélt, egyszer csak meglátott egy vadászkutyát. Ott hevert szegény az úton a porban, és lihegett, mintha halálra loholta volna magát.

Advent mesevárosban

Advent mesevárosban

Brémáról mindenkinek az ismert mese ugrik be először. Ahogy a szamár és társai, mi is felkerekedtünk Brémába. Muzsikusnak ugyan nem álltunk, de felfedeztük a négy zenész mesebeli városát, és bekukkantottunk az adventi vásárba.

Bréma: csupa meglepetés északon

Bréma: csupa meglepetés északon

Németország tizedik legnagyobb városa, ahol ma 35 ezer diák tanul, ahol évente legalább 2 millió turista megfordul, és ahol kreatívan, szabadon és környezet tudatosan élik mindennapjaikat a helyiek. A város visszafogott bája, kifinomultsága, mérsékelt árai a német milliomosokat is megnyerte, így sokan közülük Brémát választották lakhelyüknek.

Sehenswürdigkeiten in Bremen

Sehenswürdigkeiten in Bremen

Die Stadtmusikanten - na klar! Das UNESCO-Welterbe Rathaus - auf jeden Fall! Und dann noch das Universum, die Kunsthalle, den Bürgerpark und und und ... Hier erhalten Sie einen Überblick über all die wichtigen Sehenswürdigkeiten, deren Besuch sich für Sie in jedem Fall lohnt.

Városi muzsikusok és szegekkel kivert óváros: Bréma

Városi muzsikusok és szegekkel kivert óváros: Bréma

Egy modern város a hatalmas tengeri múlttal rendelkező élet közepén: Ezek a gyökerek a várost egy nemzetközi és a világra nyitott hellyé tették. Az évszázadok alatt fejlődött liberalizmus és tolerancia jellemezi az emberek együttlétét. Ez lépten-nyomon érezhető: Itt jó a létezés. Az régit megőrizni, az újat kipróbálni - kezdetektől fogva ez a brémai siker alapelve.

Tuti menü