Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hamburg - németországi utazás képes leírás - Németországi utazás.tlap.hu
részletek »

Hamburg - németországi utazás - Németországi utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag-utazas.tlap.hu » Hamburg - németországi utazás
Keresés
Találatok száma - 4 db
A világ legnagyobb modellvasútja  Hamburg

A világ legnagyobb modellvasútja Hamburg

Miniatur Wunderland - Hamburg - A mini Csodaország, a világ legnagyobb modellvasút kiállításának az építését 2000-ben kezdték és ezután is folyamatosan bővül. Több mint 1100 négyzetméteren 12 km hosszú vasúti pályán 11000 vasúti kocsi száguldozik. A leghosszabb vonat 14,51 méter hosszú. 3500 épületével és hídjaival, 250 ezer lakóval és 5500 autóval nagyszerű élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Hamburg története

Hamburg története

A város története a IX. századig nyúlik vissza. Az Alster és az Elba folyók torkolatánál Nagy Károly 811-ben templomot, később Jámbor Lajos a Hammaburg nevű erődítményt alapította. Nem sokkal ezután létrejött a Hamburg püspökség.

Hamburg turizmusa

Hamburg turizmusa

Hamburg, a világ kapuja, az Északon található szép és magas város: A vízparti zöld település nem hiába Németország egyik legszebb városa. Maguk az egyébként tartózkodó Hanza-városiak is alig tudják elrejteni az ő városuk miatt érzett büszkeségüket. Bája és tengerészeti varázsa mindenkit elbűvöl, aki egyszer itt járt. Legyen az akár az Elba, az Alster, a kikötőváros, a raktárváros, a halpiac vagy a Reeperbahn - itt minden napra akad valami, amit fel lehet fedezni, át lehet élni, meg lehet nézni.

Hamburgi Magyarok Egyesülete

Hamburgi Magyarok Egyesülete

Helyi hagyomány szerint a hamburgi magyar egyesületet azon hölgyek és urak alapították, akik anno dacumál tengerentúli kivándorlás céljából jöttek Hamburgba, de valamilyen okból végül is itt maradtak. Vagy lekéstek a hajóról, ami igencsak valószínűtlen, vagy úgy vélték, nem kell olyan messzire elmenniük, itt is kezdhetnek új életet...

Tuti menü