Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Németországi utazás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Németországi utazás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag-utazas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 94 db
A brémai muzsikusok

A brémai muzsikusok

Egy embernek volt egyszer egy szamara. Hosszú évek óta hordta már szegény jószág a malomba a zsákokat, fogyton fogyott az ereje, egyre kevesebb hasznát lehetett venni. 'Minek abrakoljak tovább ilyen semmirevaló állatot?' - gondolta a gazdája, és elhatározta, hogy lebunkózza. A szamár azonban megneszelte, hogy valami készül ellene. Egy óvatlan pillanatban megszökött, és elindult Bréma felé. Úgy tervezte, majd ott beáll városi muzsikusnak. Amint ment, mendegélt, egyszer csak meglátott egy vadászkutyát. Ott hevert szegény az úton a porban, és lihegett, mintha halálra loholta volna magát.

A főváros - München - minivakáció

A főváros - München - minivakáció

Világváros, amelynek szíve van: ez München. És hogy mennyire igaz ez a mottó, arról te magad is meggyőződhetsz, hiszen akár pár óra alatt eljuthatsz a meseszép bajor fővárosba. Münchenről a legtöbbünknek a méltán híres Oktoberfest jut eszébe, nem is hiába. Az évente megrendezett sörünnep több mint hatmillió látogatót vonz a világ minden tájáról. Ez az izgalmas és gyönyörű város azonban számos egyéb meglepetést tartogat - és nem csak a sörkedvelőknek. Felfedezésre váró romantikus belváros, színes piaci forgatag, paloták és nem utolsósorban rengeteg bolt vár rád. Pattanj hát repülőre, és tölts egy felejthssetetlen hétvégét Münchenben!

A klasszikus Weimar

A klasszikus Weimar

A 18. század végén és 19. század elején egy aprócska türingiai városka, Weimar egyedülálló és rendkívüli hatású kulturális felvirágzást élt meg, amely számos írót és tudóst - többek között Schillert és Goethét - vonzott a városba. Az UNESCO ennek az időszaknak hivatali és privát épületeit vette fel egy csokorban a listára 'klasszikus Weimar' elnevezéssel.

A környezettudatos Frankfurt

A környezettudatos Frankfurt

Két olyan város van ma Németországban, amely fénysebességgel változik: az egyik a főváros, Berlin, a másik pedig Frankfurt. Ha néhány évre szem elől tévesztjük, már rá sem ismerünk: felhőkarcolók, új negyedek nőnek ki a földből. A modernség nem jelenti azt, hogy a Majna-parti metropolis zsúfolt, szmogos és élhetetlen lenne, sőt az egyik legzöldebb német város, mely jó eséllyel pályázik az Európa Zöld Fővárosa címre.

A meisseni fehér arany

A meisseni fehér arany

Nem mind arany, ami fénylik, és nem mind meisseni, amin két keresztbe tett kard látható; továbbá egy porcelán lehet meisseni még akkor is, ha nincs rajta az ismert márkajelzés. A szászországi kisváros mára egyértelműen a fehér aranyról lett világhírű, ebben pedig nem kis szerepe volt azoknak a német alkimistáknak, akik a hagyományos ördögűzés mellett komplett iparágakat találtak föl vagy fogalmaztak át teljes egészében. Johann Friedrich Böttger például 1708-ban azt az anyagot mutatta be Erős Ágost szász választófejedelemnek, amely a mai porcelángyártás meghatározó normájává vált. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a porcelán újbóli felfedezésében másoknak is jelentős szerepe volt. A fiatal alkimistát Erős Ágost ugyanis egy másik híres vegyésztárssal, Ehrenfried Walther von Tschirnhaus-szal együtt zárta egy meisseni 'börtönlaboratóriumba' azzal a paranccsal, hogy készítsenek aranyat.

A német konyha

A német konyha

Sokan híresen rossznak tartják a német konyhát. Pedig ennek fele sem igaz. Inkább gazdag, télies, komoly az ő konyhájuk, de ízekben, illatokban gazdag. Mindjárt bebizonyítjuk... Az országszerte kedvelt ételek mellett sok a helyi különlegesség. Az Eisbein igazi hazája Bajorország, de népszerű fogás még a májgombócleves, amit gyakran követ a kolbászos káposzta, s utána ízlik a müncheni fánk. Svábok a lencsefőzeléket füstölt szalonnával, sonkával, kolbásszal fogyasztják. Nürnberg sült kolbászairól híres, Münster környéke a westfáliai sonkáról, a jó borokat termő Mosel-vidék májas hurkájáról, Frankfurt a virsliről és a borjúkarajról, Hessen a kasseli pácolt sertésbordáról, a baden-württembergiek kedvelik az ulmi tortát, az északi partvidéken lakók az angolnalevest és a matrózmódra készített angolnát. Hamburgból jutott el Amerikába, s amerikai változatban terjedt el szerte a világon a hamburger. Eredetije a melegszendvics-féle hamburgi falat, a Hamburger Mundstück. Thüringia gasztronómiai nevezetessége a kétféle sajtból készült leves, Berliné a lekváros, mandulás Berliner Schnitten.

A német konyha és étkezési szokások

A német konyha és étkezési szokások

A mai német ételek elődei a XVII-XVIII. századi udvaroknál és a polgári házaknál alakultak ki. Az 1800-as évek elejéről származó szakácskönyvek sokféle halat említenek, vadakat, kevesebb zöldséget, főzeléket. A napóleoni háborúkkal a francia konyha is megjelent Németországban, sok ételt átvettek, ill. finomítottak francia mintára.Természetesen itt is eltérések vannak tájegységenként.

A német nyelv és a történelem

A német nyelv és a történelem

A német nyelv és a német nemzeti érzés (németül: das deutsche Volk) már több mint ezer éve létezik, de az egységes német nemzetállam csak 1871-ben jött létre, amikor megszületett a Poroszország vezette Német Birodalom. Ez volt a második német Reich, a szó jelentése birodalom. Az első német Reich, más néven a Német-római Birodalom a Frank Birodalom 843-as felosztásakor jött létre (amelyet Nagy Károly alapított 800. december 25-én), és különböző formákban egészen 1806-ig létezett, amikor is a napóleoni háborúk egyik eredményeként felbomlott. Története során a császári hatalom gyengült, egyre nőtt a fejedelmek önállósága, akik közül a hét leghatalmasabb (a választófejedelmek) választották a császárt.

A Nibelungok útja

A Nibelungok útja

A Nibelung-éneket a 13. században ismeretlen szerző foglalta írásba, miután már évszázadokon keresztül szájról-szájra járt a történet. Egy mítosz árulásról és hűségről, szerelemről és gyűlöletről, szerencséről és szerencsétlenségről. A kulturális útvonal három országon halad keresztül, Németországon, Ausztrián át és Magyarországon Esztergomnál ér véget. Az első állomás Xanten a Rajna partján fekszik. Már a római korban lakott volt. Ezt az időt elevenítik fel az Archeológia Parkban. A legenda szerint itt állt a holland király vára. A királyfi Siegfried innen indult útnak dicsőség, gazdagság és életének szerelme után kutatva. A város múzeumában, a Nibelungen(h)ortban időutazást teszünk régmúlt idők nyomában, a népvándorlás korától a középkoron keresztül napjainkig, s útközben megismerjük a Nibelungok mítoszát.

Hirdetés
A versenyképtelen országrészek

A versenyképtelen országrészek

Az egykori Német Demokratikus Köztársaság tartományaiban él az ország népességének egyötöde, ám a termelésből való részesedésük mindössze 8 %. A különbség ma még az életszínvonalban is érezhető. Az NDK sok elavult, versenyképtelen, vagy erősen környezetszennyező üzemét be kellett zárni, emiatt százezrek veszítették el a munkahelyüket. A két országrész fejlettségi szintje csak hosszabb idő múltán egyenlítődhet ki, pedig a nyugati tartományokból érkező tőke és a szövetségi kormánytól kapott támogatás enyhíti a felzárkózás nehézségeit.

A világ legnagyobb modellvasútja  Hamburg

A világ legnagyobb modellvasútja Hamburg

Miniatur Wunderland - Hamburg - A mini Csodaország, a világ legnagyobb modellvasút kiállításának az építését 2000-ben kezdték és ezután is folyamatosan bővül. Több mint 1100 négyzetméteren 12 km hosszú vasúti pályán 11000 vasúti kocsi száguldozik. A leghosszabb vonat 14,51 méter hosszú. 3500 épületével és hídjaival, 250 ezer lakóval és 5500 autóval nagyszerű élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak.

A világ sör-fővárosa, München

A világ sör-fővárosa, München

Általános adatok. München az Isar partján fekszik, az osztrák határtól mindössze 60 km-re. Németország harmadik legnagyobb városa, s közben az egyik legiparosodottabb települése. Gép- és autógyártása, gyógyszer-, vegy- és optikai ipara, valamint cigaretta- és sörgyártása van. A sörfőzés hagyománya közel 600 évre nyúlik vissza, s napjainkban a város 42 sörgyárában évenként mintegy 3 millió hektoliter sört gyártanak. A település legrégibb és legnagyobb sörpincéje a Hofbrauhaus, amelyet V. Vilmos herceg alapított 1589-ben, s ma állami sörfőzdeként működik.

Aacheni Dóm

Aacheni Dóm

Als erstes deutsches Denkmal wurde der Aachener Dom 1978 in die Liste des UNESCO-Weltkulturerbes aufgenommen - weltweit gehörte er 1978 zu den ersten Zwölf! Kaiser Karl der Große machte Aachen um 800 zum Mittelpunkt seines europäischen Reiches. Hier wandelte er den väterlichen Königshof in eine Pfalz vom Range einer Reichsresidenz um. Unbestrittener Mittelpunkt: die Marienkirche (in anderem Zusammenhang auch Pfalzkapelle, Stiftskirche, Münster genannt), der heutige Aachener Dom. Aachen ist Ausgangspunkt neuer Staatsordnungen und Kirchenreformen, die für Jahrhunderte prägend blieben. Als Karl der Große 814 starb, wurde die Kirche der Pfalz seine Begräbnisstätte. 936 begann mit der Krönung Otto I. die 600-jährige glanzvolle Geschichte der Aachener Krönungen (bis 1531). Die hier aufbewahrten Reliquien - die vier großen Heiligtümer - ließen seit dem Mittelalter Aachen und den Aachener Dom zu einer der bedeutendsten Wallfahrtsstätten der Christenheit aufsteigen.

Advent mesevárosban

Advent mesevárosban

Brémáról mindenkinek az ismert mese ugrik be először. Ahogy a szamár és társai, mi is felkerekedtünk Brémába. Muzsikusnak ugyan nem álltunk, de felfedeztük a négy zenész mesebeli városát, és bekukkantottunk az adventi vásárba.

Alpok utazás

Alpok utazás

Németország, a messze nyúló tájak, a nagy rendezvények, a tradicionális falvak és a modern városok hazája, gazdag művészetekben és kultúrában. Fedezze fel, élje át és élvezz a királyi kastélyokat, a számos természetvédelmi területet , a hegyek nyújtotta sportlehetőségeket vagy látogasson el a híres müncheni Oktoberfestre!

Autóbérlés - Németország

Autóbérlés - Németország

Autókölcsönzés Németország autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Németországban számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját németországi utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Németország autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Autóbérlés Münchenben

Autóbérlés Münchenben

München Bajorország fővárosa, az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, melyet az Isar folyó keresztez. Sokaknak az Oktoberfest és a sörfőzés jut eszébe Münchenről, de a város számos nevezetességgel is büszkélkedhet, mint pl. a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb technológiai és tudományos kiállítását láthatjuk, a Marienplatz, a Königsplatz, a Residenz, az Olympiapark és a 22 hektáros Müncheni Botanikus kert.

Tuti menü