Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Németország képes leírás - Németországi utazás.tlap.hu
részletek »

Németország - Németországi utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag-utazas.tlap.hu » Németország
Keresés
Találatok száma - 17 db
A német nyelv és a történelem

A német nyelv és a történelem

A német nyelv és a német nemzeti érzés (németül: das deutsche Volk) már több mint ezer éve létezik, de az egységes német nemzetállam csak 1871-ben jött létre, amikor megszületett a Poroszország vezette Német Birodalom. Ez volt a második német Reich, a szó jelentése birodalom. Az első német Reich, más néven a Német-római Birodalom a Frank Birodalom 843-as felosztásakor jött létre (amelyet Nagy Károly alapított 800. december 25-én), és különböző formákban egészen 1806-ig létezett, amikor is a napóleoni háborúk egyik eredményeként felbomlott. Története során a császári hatalom gyengült, egyre nőtt a fejedelmek önállósága, akik közül a hét leghatalmasabb (a választófejedelmek) választották a császárt.

A versenyképtelen országrészek

A versenyképtelen országrészek

Az egykori Német Demokratikus Köztársaság tartományaiban él az ország népességének egyötöde, ám a termelésből való részesedésük mindössze 8 %. A különbség ma még az életszínvonalban is érezhető. Az NDK sok elavult, versenyképtelen, vagy erősen környezetszennyező üzemét be kellett zárni, emiatt százezrek veszítették el a munkahelyüket. A két országrész fejlettségi szintje csak hosszabb idő múltán egyenlítődhet ki, pedig a nyugati tartományokból érkező tőke és a szövetségi kormánytól kapott támogatás enyhíti a felzárkózás nehézségeit.

Bónusz Brigád ajánlatok

Bónusz Brigád ajánlatok

Utazás Németországba a Bónusz Brigád oldalán át! A közösségi vásárlás egy kedvező előnye, hogy a szükséges érdeklődő szám átlépésével a szolgáltatók olcsóbbak szolgáltatásaik és termékek tekintetében. Ez különösen igaz akkor, ha utazásról van szó. A weblapra ellátogatva megnézheted a jelenlegi németországi utazás bónuszokat. Egy üdülés elég drágára ki tud jönni. Épp ezért nem keveset számít, ha 50-90%-os bónuszokkal használjuk a szolgáltatásokat. Hisz így a németországi utazás után több marad tárcánkban és ki tudja, esetleg még egy újabb útra is marad elég!

Hosszú az út Nyugatig

Hosszú az út Nyugatig

A nagy ívű és mindenképp hiánypótló mű magyar címe félrevezető lehet azok számára, akik Németország új- és legújabbkori történetének kronologikus bemutatását várják. H. A. Winkler nem egyszerűen leírja Németország igencsak mozgalmas, ellentmondásos és rengeteg tanulsággal szolgáló legutóbbi két évszázadbeli történelmét, hanem a két nagy nyugat-európai nemzet, az angol és a francia fejlődésével összehasonlítva dolgozza fel azt.

Medien über Deutschland

Medien über Deutschland

Neben der persönlichen Vermittlung kultureller Inhalte unterstützen verschiedene Medien den Dialog zwischen Deutschland und dem Ausland. Zahlreiche Veröffentlichungen werden in deutscher und in mehreren anderen Sprachen herausgegeben, neueste Techniken werden genutzt, um Informationen möglichst weitreichend und der Zielgruppe entsprechend weiterzugeben, umfangreiches Anschauungsmaterial vermittelt einen lebendigen und aktuellen Eindruck deutscher Kultur.

Németország az EU-ban

Németország az EU-ban

Németország az Európai Unió legnépesebb állama. Területét, melyet északon az Északi- és a Balti-tenger, délen az Alpok határol, Európa nagy folyóinak, a Rajnának, a Dunának és az Elbának az ágai hálózzák be. Németország szövetségi köztársaság. A törvényeket nemzeti szinten a Bundestag (Szövetségi Gyűlés) és a Bundesrat (Szövetségi Tanács) hozza. A Bundestag tagjait négyévente választják meg a polgárok általános választás útján, a Bundesrat a 16 szövetségi állam (Bundesland) 69 képviselőjét foglalja magában.

Németország blog

Németország blog

Németország fővárosa Berlin, ami Európa leglátogatottabb országa London után. Berlin a kulturális központ München mellett. Németország vonzza a turistákat, hiszen rengeteg érdekes látnivalót rejt az ország. Múzeumok, műemlékek, parkok,Octoberfest. A nagyvárost kedvelőknek tökéletes uticél Berlin, ahol a tévétorony, a Múzeum-sziget mellett a leghíresebb terére az Alexanderplatzra is feltétlenül el kell látogatni. Itt található a híres világóra és a közelben a Berlini dómot is felfedezhetjük.

Németország Nagykövetsége Budapesten

Németország Nagykövetsége Budapesten

A Nagykövetség rendszeresen megjelenő e-hírlevelei aktuális információkat tartalmaznak a Német Nagykövetség által szervezett eseményekről, illetve a legfrisseb németországi hírekről. A Német Nagykövetség rendszeresen tájékoztat a különböző intézmények kiírt pályázatairól illetve ajánlatairól.

Németország nagyvárosai

Németország nagyvárosai

Ha épp azt tervezi, hogy ellátogat egy pár napra Németországba, akkor jó helyen jár. Az utazás előtt érdemes megismerkedni a helyekkel ahova menni szeretnénk, és erre most lehetősége van, ha ellátogat oldalunkra, melyen sok hasznos információt megtalálhat Németország városairól. Olvassa el tapasztalatainkat, élményeinket, hisz egy út során minden információ jól jöhet a különböző helyzetünkben. Az oldal folyamatos frissítés alatt áll, ám hamarosan szinte minden nagyobb városról meg fogja találni a legérdekesebb információkat.

Hirdetés
Németország történelme és turizmusa

Németország történelme és turizmusa

Berlin nem csak amiatt jelentős, mert az ország fővárosa, hiszen itt található többek között a berlini tévétorony, melynek megépítéséhez rendkívül sok legenda fűződik. Berlin leghíresebb tere az Alexanderplatz, mely fontos közlekedési csomópont, a TV- torony és a berlini dóm közelében található. Az Alexanderplatzon (a helyiek csak Alexként nevezik) található a híres világóra is. Továbbá itt építették meg a berlini Múzeum-szigetet, amely a világ egyik legkiemelkedőbb múzeum-együttese, több múzeum található egymás mellett ezen a részen.

Németország történelme röviden

Németország történelme röviden

A német nyelv és (helytelen magyar kifejezéssel) a német nemzeti érzés (németül: das deutsche Volk) már több mint ezer éve létezik, de az egységes német nemzetállam csak 1871-ben jött létre, amikor megszületett a Poroszország vezette Német Birodalom. Ez volt a második német Reich, a szó jelentése birodalom. Nagy Károly szobra FrankfurtbanAz első német Reich, más néven a Német-római Birodalom a Frank Birodalom 843-as felosztásakor jött létre (amelyet Nagy Károly alapított 800. december 25-én), és különböző formákban egészen 1806-ig létezett, amikor is a napóleoni háborúk egyik eredményeként felbomlott.

Németország, az úticél

Németország, az úticél

Németország hivatalos turisztikai oldalai. Bemutatja az országot, a városokat, szövetségi tartományokat, látnivalokat, programokat, az ország természeti és kulturális örökségét. Hasznos információkkal szolgál utazási lehetőségekről és még sok minden másról.

Németországról

Németországról

1990. október 3. óta 16 szövetségi tartományból áll, ebből három tartományi jogú város van és 5 ún. új tartomány, az egykori Német Demokratikus Köztársaság területén. Tartományok Minden tartománynak saját parlamentje és kormánya van, amelynek élén a miniszterelnök ill. városállamok esetén a polgármester áll. Saját minisztériumaik vannak, csak egyes minisztériumok működnek minden államot átfogóan, mint pl. pénzügy, hadügy, külügy.

Németországról a Wikin

Németországról a Wikin

A Német Szövetségi Köztársaság (németül Bundesrepublik Deutschland; nemzetközi szerződésekben, okmányokban, hivatalos fórumokon a Németországi Szövetségi Köztársaság megnevezés szerepel hivatalos országnévként) Európa egyik meghatározó ipari és gazdasági hatalma, Közép-Európában fekszik. Északon az Északi-tenger, Dánia és a Balti-tenger, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton pedig Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia határolja. Nyugat-Németország az Európai Unió egyik alapító tagja volt. Fővárosa Berlin, jelentős nagyvárosok még München, Köln, Hamburg, Frankfurt am Main és Stuttgart. 357 021 km∓up2; területével Európa hatodik legnagyobb területű, 82 431 390 lakosával Európa második legnépesebb országa. Jelentős szerepet játszott az első-és a második világháború kirobbantásában, mely után az országot két részre osztották, a Német Szövetségi Köztársaságra (NSZK) és a Német Demokratikus Köztársaságra (NDK). Az egykori NDK területén újraalakított tartományok 1990. október 3-án csatlakoztak a Németországi Szövetségi Köztársasághoz.

Tartományok térképen

Tartományok térképen

A Német Szövetségi Köztársaság (németül: Bundesrepublik Deutschland) Európa és a világ egyik legnagyobb ipari és gazdasági hatalma. Északon az Északi-tenger, Dánia és a Balti-tenger, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc nyugaton, pedig Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia határolja. Németország a déli határánál fekvő Alpok hegylánctól (legmagasabb pont: Zugspitze, 2962 m) az északi határát képező Északi-tengerig és Balti-tengerig terjed. E határok között Közép-Németország erdőkkel borított felföldjei és az észak-német mélyföld terülnek el. Németországot az Európa legnagyobb folyói közé tartozó Rajna, Duna és az Elba szeli át. Németország négy nagy tájegységre különíthető el: a Germán-alföld, a Német-középhegyvidék, a Sváb-Bajor-medence és az Alpok. A Germán-alföld területén sok tó, láp, és rét található. A Német-középhegyvidék hegyek, völgyek, medencék sokaságából áll. Ez a terület ásványkincsekben gazdag. Területe 357.021 négyzetkilométer, amelyen 82.531.700 ember él. Népcsoportjainak megoszlása: 90 százalék német, 1 százalék dán, 1 százalék fríz, 0,5 százalék szerb, 2,2 százalék török, 1,0 százalék délszláv, 1 százalék olasz, 4,5 százalék egyéb. Fővárosa a 3.388.477 lakosú Berlin. Hivatalos nyelve a német, hivatalos pénzneme az euró, amely 2002-ben váltotta fel a német márkát.

Tények Németországról

Tények Németországról

Facts about Germany is a reference book offering all sorts of up-to-date and reliable information about all aspects of modern life in Germany - be it business, culture, or politics. It has figures, facts, and interesting timelines. With articles by Herfried Münkler, Heinrich August Winkler, Gregor Schöllgen, Jo Groebel and many other renowned authors.

Young Germany

Young Germany

Keep up with YOUNG GERMANY and don't miss the latest news about innovation nation Deutschland. Meet high potentials from all over the world and be a part of our platform that provides career services, information and insider tips for your life in Germany. We give support.

Tuti menü