Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rajna-vidék - Pfalz és Saar-vidék képes leírás - Németországi utazás.tlap.hu
részletek »

Rajna-vidék - Pfalz és Saar-vidék - Németországi utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag-utazas.tlap.hu » Rajna-vidék - Pfalz és Saar-vidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Rómaiak, bor és egy jó élet: Trier

Rómaiak, bor és egy jó élet: Trier

Trier, amelyet Augustus császár Augusta Treverorum néven Krisztus előtt 16-ban alapított, nem csak mint Németország legrégebbi városa, hanem mint az ókori műemlékek és műkincsek fontos centruma is ismert. A gigantikus építési akaratot, amellyel a rómaiak rátették kézjegyüket erre a városra, már maga a Porta Nigra látványa is mutatja, amely az antik világ legépebben fennmaradt városkapuja és a Mosel Metropolisz mai szimbóluma.

Saarland

Saarland

Die schönsten Seen, die prächtigsten Burgen und Schlösser, die abwechslungsreichsten Rad- und Wandertouren, die unterschiedlichsten kulinarischen Genüsse - auf Ihrer kleinen Europareise zwischen Deutschland, Frankreich und Luxemburg haben allein Sie die Qual der Wahl! Und das Beste daran: alles ist nur einen Katzensprung voneinander entfernt. Interessiert? Und damit Sie auch garantiert die besten Plätze finden gibt es die Saarland-Edition Bonjour Saarland- spritzig, witzig und informativ. Sie werden staunen, was unsere Erlebnisregion im Herzen Europas so alles zu bieten hat... Sollten Sie jetzt Lust auf Europa bekommen haben, dann schau´n Sie sich doch einfach mal bei uns um. Einfach so, ganz spontan!

Speyeri Dóm

Speyeri Dóm

A dómot II. Konrád német-római császár alapította 1030-ban azzal a céllal, hogy ez legyen a nyugati világ legnagyobb temploma. A munkák befejezését azonban sem ő, sem fia, III. Henrik német-római császár nem érte meg. Végül is a felszentelés az unoka, IV. Henrik német-római császár idejében, 1061-ben történt. Szűk 20 évvel később IV. Henrik félig lebontatta a dómot, hogy még nagyobbra építtesse: a nyugati részen levették a tetőt, és az épületet öt méterrel megmagasították. A keleti részen a dómot egészen az alapokig lebontották és nyolc méteres erős új alapozást készítettek. A csúcsíves keleti torony a burgundi román stílus jegyeit mutatja. IV. Henrik halálának évében (1106) az új dóm elkészült, és korának legnagyobb építménye volt.

Worms entdecken

Worms entdecken

Worms und die Nibelungen sind untrennbar miteinander verbunden. Siegfried, Kriemhild und all die Protagonisten der Nibelungensage sind für uns Wormser gute Bekannte. Doch Sie werden bei Ihrem Besuch feststellen, dass es noch viele andere Gründe gibt, die Nibelungenstadt zu erkunden.

Tuti menü