Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Schleswig-Holstein és Alsó-Szászország képes leírás - Németországi utazás.tlap.hu
részletek »

Schleswig-Holstein és Alsó-Szászország - Németországi utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag-utazas.tlap.hu » Schleswig-Holstein és Alsó-Szászország
Keresés
Találatok száma - 4 db
Németország - Hamburg, Hannover

Németország - Hamburg, Hannover

Az ősi Hanza-város, Hamburg központjában a Michel, a Szent Mihály-templom tornya évek óta biztos tájékozódási pont a városba érkező utazóknak, akár hajóval érkeznek Európa egyik legnagyobb kikötőjébe - akár vonattal a város főpályaudvarára, közel az Elba és az Alster partjához. A kikötő, a hajók és a vasárnapi halpiac mellett kellemes látványosságot jelentenek az óváros középületei, mint például a dísztermek sorát rejtő Városháza - s a nap nem ér véget az alkonyattal. Mindenki megtalálhatja a kedvére való esti programot, akár a számos színház, és a kontinens egyik legnagyobb musical-kínálata, akár St. Pauli szórakozóhelyei közt. Hamburg ideális kiindulópont a többi ősi Hanza-város, mint például Lübeck vagy Bréma felfedezésére, egy hétvégi pihenőre a tengerparton, vagy pedig átszállóhelyként Koppenhága irányába is.

Schleswig-Holstein a wikin

Schleswig-Holstein a wikin

Schleswig-Holstein Németország legészakibb szövetségi tartománya. A Jylland-félsziget szárának déli felét elfoglaló tartományt északról Dánia, délről Alsó-Szászország, Hamburg és Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományok, míg kelet felől a Balti-, nyugatról az Északi-tenger határolja. 16000 km∓up2; területe csaknem teljesen sík, a belföldi jég formálta síkságot a geest kisebb lankái színesítik.

Schleswig-Holstein romantikája

Schleswig-Holstein romantikája

Németország 16 tartománya közül Schleswig-Holstein a legészakibb. A Skandináviával szomszédos, közel 3 millió lakosú régió mezőgazdasága, erdészete, halászata jelentős. A vizekben gazdag táj mágnesként vonzza a belföldi turistákat, s külhonból is mind többen üdülnek, sportolnak ezen a romantikus vidéken.

Schleswig-Holstein, a tengeri spa országa

Schleswig-Holstein, a tengeri spa országa

Útikalauzunk ma Németország legészakibb szövetségi államába vezet. A kalandparkok, shopping, és tengeri finomságok földjére. Hirdetés Persze nem muszáj ilyen felületesnek tűnő szórakozási formáknál leragadni, Schleswig-Holstein a természetes szépségével is lenyűgözi látogatóit, északon Dániával határos, partjait az Északi- és a Balti tenger mossa. Itt található a Watt-tenger Nemzeti Park, mely Szicíliától a Nordkap-szirtig a legnagyobb Európában. A komoly sportra vagy csupán aktív kikapcsolódásra vágyókat sem hagyja cserben e csodás vidék, csaknem húszezer (nem tévedés) kilométernyi kerékpárútjával, és a profi szörfösök legnagyobb világversenyével, mely nyaranta kerül megrendezésre a kieli hét fesztivál keretein belül. A kisgyerekes családok önfeledt kikapcsolódásáról a Tolk Schau szabadidőpark gondoskodik, hatalmas játszótereivel és állatsimogatóival, míg a felnőttek és nagyobbacska gyerekek Németország egyetlen tengeri élményparkjában a Hansa Parkban élvezhetik a világszínvonalú attrakciókat.

Tuti menü