Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Türingia - németországi utazás képes leírás - Németországi utazás.tlap.hu
részletek »

Türingia - németországi utazás - Németországi utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag-utazas.tlap.hu » Türingia - németországi utazás
Keresés
Találatok száma - 5 db
A klasszikus Weimar

A klasszikus Weimar

A 18. század végén és 19. század elején egy aprócska türingiai városka, Weimar egyedülálló és rendkívüli hatású kulturális felvirágzást élt meg, amely számos írót és tudóst - többek között Schillert és Goethét - vonzott a városba. Az UNESCO ennek az időszaknak hivatali és privát épületeit vette fel egy csokorban a listára 'klasszikus Weimar' elnevezéssel.

Szent Erzsébet emlékhelyek - Wartburg

Szent Erzsébet emlékhelyek - Wartburg

Erzsébet II. Endre és Merániai Gertrúd harmadik gyermekeként született valószínűleg Sárospatakon. Budán keresztelték meg, fényes pompával. I. Hermann türingiai őrgróf kérésére Erzsébetet a kor szokásának megfelelően négyéves korában eljegyezték Hermannal, az őrgróf fiával. Erzsébet Eisenachba, majd Wartburgba került. Az irodalom- és zenekedvelő őrgróf és buzgón vallásos felesége, Zsófia mellett jó nevelést kapott.

Türingia, Németország zöld szíve

Türingia, Németország zöld szíve

Utunkat a tartományi központban, Erfurtban is kezhetjük. 200.000 lakosával Türingia legnagyobb városa. Számos temploma mellett, Németország egyik legszebben megmaradt középkori városmagjával büszkélkedhet.

Virtuális túra a Wartburg várban - Eisenach

Virtuális túra a Wartburg várban - Eisenach

A Wartburg vár Németország egyik legismertebb és legkedveltebb vára, amely 1999-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Valószínűleg 1067-ben Springer Lajos gróf alapította. A palota építését 1155-ben kezdték meg, így jelentős románkori értéket képvisel.

Wartburg história

Wartburg história

Kevés autótípus büszkélkedhet olyan történelmi névvel, mint a hajdani NDK-ban jó fél évszázaddal ezelőtt piacra dobott Wartburg. Türingia tartomány, sőt egész Közép-Európa egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt őrvára (mert hogy a Wartburg szó ezt jelenti) lett a keresztapja a szomszédos Eisenachban 1991-ig gyártott modellnek, amely lassan eltűnik Európa útjairól - de egyes példányaik a gyűjtők számára már igencsak értékesek.

Tuti menü